İşverenin asgari ücrete desteği meclisin gündeminde

AKP milletvekillerinin hazırladığı yasa teklifi, asgari ücret desteğini artırmayı ve SSK ile Bağ-Kur emekli aylıklarında iyileştirme yapmayı hedefliyor. Düzenlemenin, 15 Ocak Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunulması planlanıyor.

Kanun teklifiyle, asgari ücret desteğinin mevcut 500 liradan 700 liraya çıkarılması amaçlanıyor. Ayrıca, kısa çalışma ödeneğine ilişkin düzenleme de yine bu teklif kapsamında ele alınacak.

Teklif, pazartesi günü TBMM Başkanlığı’na sunulacak ve daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Komisyon sürecinin tamamlanmasının ardından teklif, TBMM Genel Kurulu’na sevk edilecek.

Emekli aylıklarının iyileştirilmesi de görüşülecek

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenleme ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde kararlaştırılmasının ardından, komisyon sürecinde yasa teklifine eklenmesi bekleniyor.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaptığı açıklamada, SSK ve Bağkur emekli aylıklarında iyileştirme konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bakanlığımız çalışıyor. Bir ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz.” ifadelerini kullanmıştı. Bu iyileştirmelerin ekonomik dengeyi güçlendirmeye yönelik bir adım olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

 

Exit mobile version