İtalya’dan İzmir’e gelen TIR’da 1 milyon paket kaçak sigara yakalandı

İzmir’in Çeşme Limanı’na İtalya’dan gelen bir TIR’da gerçekleştirilen operasyonda, piyasa değeri 50 milyon TL olarak belirtilen 1 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi.

İl Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne bağlı Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, İtalya’nın Trieste Limanı’ndan İzmir’in Çeşme Limanı’na gelen TIR’ın geçmiş hareketlerini risk analizine tabi tuttu.

TIR’ın kısa süre içinde yaptığı hareketlerin incelenmesi sonucunda, aracın Arnavutluk, Kıbrıs, Sırbistan ve İtalya’ya seyahat ettiği belirlendi. Gönderici firmanın daha önce ‘transit rejimine aykırılık’ ve ‘evrakta sahtecilik’ suçlarından kaydının bulunduğu tespit edildi. Ekipler, bu bilgiler ışığında TIR’a yönelik operasyon düzenledi.

Tır X-Ray’den geçirildi

Operasyon kapsamında TIR, X-Ray taramasından geçirildi ve malzeme yoğunluğu tespit edilince Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği hangarına götürüldü. Yapılan aramada, piyasa değeri 50 milyon TL olarak belirlenen 1 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi. TIR’da bulunan 2 kişi hakkında ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan tutanak tutularak işlem yapıldı.

Olayla ilgili Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ele geçirilen kaçak sigaraların, hem piyasa değeri hem de ülke ekonomisine yönelik potansiyel zararı göz önüne alındığında, operasyonun önemli bir başarı olduğu belirtiliyor.

Exit mobile version