İzmir HaberleriManşetPolitika

İYİ Parti İzmir’den Millet İttifakı’na sitem

HABER/ Didar DEMİRCİ- Kurban Bayramı nedeniyle İYİ Parti İzmir İl Örgütü, il binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Bayramlaşma törenine; İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve partinin İzmir örgütü katıldı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Bezircilioğlu, vatandaşların ve partililerin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, ekonomik kriz nedeniyle bayramların eski tadının olmadığını vurguladı. İktidara kötü ekonomik politikalar üzerinden yüklenen Bezircilioğlu, “Ülkede ekonomik sıkıntı çok büyük. Gıda enflasyonu 170 ülke içerisinde rekor üstüne rekor kırıyor. Bir emekli maaşı, küçük baş bir hayvan almaya bile yetmiyor. Asgari ücret alan çalışanlar mutlu ve memnun değil, asgari ücret veren işverenler ödeyemeyecek duruma gelmiş. Eğer bir ülkenin ekonomik ortamında maaşı veren de maaşı alanda mutsuzsa o ülkede gerçekten çok ciddi bir ekonomik kriz var demektir. Biz bu tüm olumsuzluklar, ekonomik olarak sıkıntılarla bu mübarek bayramı karşılıyoruz. Umuyorum ki bu sıkıntılarla ekonomik olarak sıkıntılarla girdiğimiz son bayramımız olsun. Bu konudaki mücadelemiz de vatandaşımız için toplumun tüm kesimleri için devam edecektir” sözlerini kaydetti.

Millet İttifakı devam edecek mi?

Bayramlaşama merasiminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Başkanı Bezicilioğlu, Millet İttifakı’nın devam edip etmeyeceğine yönelik sorulara, “Hedefimizi koyduk orada duruyorlar. Onlarda bir değişiklik yok. Yerel seçimlerimize de 9-10 ay gibi bir süre var. O zamana kadar ülkedeki koşullar nasıl değişir, her şey her ihtimal söz konusu olabilir. Süreç içerisinde hep beraber takip edeceğiz. Yeri zamanı geldiğinde mutlaka bizim de fikrimiz alınacaktır. Yeri ve zamanı geldiğinde biz de fikrimizi sunacağız” dedi. Öte yandan İzmir’de büyükşehir ve diğer ilçelerde İYİ Partili belediye başkan adayı çıkartılıp çıkartılmayacağına ilişkin soruya da cevap veren Bezircilioğlu, “İddiamız devam ediyor. Bir siyasi parti ülkesini ve yaşadığı şehri yönetmek için kurulur. Bizim de genel seçimlerde de yerel seçimlerde de herhangi bir hedef koymamız kimseyi rahatsız etmesin. Ülkeyi yönetmeye talip olmuş bu amaçla kurulmuş bir siyasi partiyiz. O yüzden ortaya koymuş olduğumuz hedefler kimseyi rahatsız etmesin. Ama dediğim gibi yeri ve zamanı geldiğinde oturulur konuşulur” açıklamasını yaptı.

Bezircilioğlu: CHP’den teşekkür beklerdik

Geçmiş yerel seçimlerde İzmir’in Kiraz ve Tire ilçelerinin CHP tarafından İYİ Parti’ye verilmiş yerler olarak değerlendirilmesine karşı düşünceleri sorulan Bezircilioğlu, “Bu ittifak sayesinde kazanılmış ilçeler var. Bu nedenle teşekkür beklerdik. Bu ittifak sayesinde İzmir’de de kazanılmış ilçeler var. Bu konuda teşekkür etmeden, Tire’yi Kiraz’ı verdik. Şu oldu, bu oldu. Kimse kimseye bir şey vermedi. Herkes olaya kendi bakış açısından bakıyor. Bunu da bir noktada anlayabiliriz. Biraz da daha empati yaparak daha makul olaylara bakmak gerekiyor. Geleceğe bakıp, gelecekte başarıyı nasıl yakalarız diye bakmak gerekiyor. Biz bundan sonra önümüze bakacağız, geleceğe bakacağız. Hem İzmir için hem de Türkiye’nin tamamı için en doğrusu neyse o kararı verecektir. O günün şartlarında hep beraber en doğruyu bulup devam edeceğiz” dedi.