İzmir HaberleriPolitika

İYİ Parti Ödemiş Adayı Kılıç projelerini açıkladı: Ranta karşı geliyoruz

İYİ Parti Ödemiş Belediye Başkan Adayı Güven Kılıç, projelerini açıkladı. Proje tanıtım toplantısında Kılıç, "Biz projelerimizle geliyoruz. Bu projeler sivil toplum kuruluşları ve odalarımızla yaptığımız projeler. Biz ranta karşı geliyoruz. Milletimizin her kuruşunu milletimiz için harcayacağız" mesajını verdi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- İYİ Parti Ödemiş Belediye Başkan Adayı Güven Kılıç, projelerini açıkladı. Ödemiş Belediyesi Nikah ve Kongre Salonunda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı Salih Üzdürmez, İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililer katıldı. Proje tanıtım toplantısında Kılıç, belediye meclis üyesi adaylarını tanıtarak başladı.

İYİ Parti’nin Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Aday Listesi: Coşkun Zengin, Yurdaer Öztürk, Yunus Emre, Hicran Özçelik, Gökhan Aktuğ, Kaan Güngelen, Murat Akın, Sami Bayır, Saadet Erkal, Kaan Akıllı, Hümeyra Çolakoğlu, Turgay Şahin, Barış Yılmaz, Tufan Turgut, İlknur Saygın, Sema Ergiden, Levent Korukoğlu, Merve Kar, Zekiye Şeker, Emre Kurtkapmaz, Ramazan Çekecek, Hilal Nur Koç, Gülseren Bal, Tahsin Kocakaya, Buket Koca, Mustafa Dönmez, Gülbahar Yıldırım Gider, Necla Aksakal. Kontenjan adaylar ise şu şekilde: Hüseyin Özdemir, Hasan Hakkı Usluoğlu, Adnan Bayraktar.

İYİ Parti Ödemiş Belediye Başkan Adayı Güven Kılıç, “Sanayici bir aile çocuğuyum. Türkiye’de tarıma dayalı birçok proje yapmış insanım. Huzuru kaçan mutsuz Ödemişi, vizyon bir kent yapmak için geldim. Çözümlerimizle geliyoruz. Çözümler, millete hizmetle olur” dedi.

“PROJELERİMİZLE RANTA KARŞI GELİYORUZ”

Şeffaf ve ulaşılabilir bir belediye yönetim sistemi geliştireceklerini aktaran Kılıç, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirmeyi planladıkları Efe Kart projesini anlattı. Kılıç, Efe Kart projesiyle dar gelirli vatandaşlar, şehit aileleri ve gazilerin ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. Öte yandan Kılıç, projelerini şu şekilde sıraladı:

“Kapalı Pazaryeri Projesi ile mevcut pazar yerleri daha işlevli hale gelecek. Pazaryerlerinde oluşturulacak otoparklarla trafik sorununa çözüm olacağız.

Üreten ve istihdam yaratan belediyecilik… Paketleme tesisleri, şoklama odası, konserve fabrikası gibi işletmelerle üreticilerin ürünleri değer kazanacak. Artık hiçbirimizin malı çöpe gitmeyecek.

Kentsel dönüşüm… Her ilçede konuşulan şeyler. Madem bu konuda bizim derdimiz var. Ödemiş Belediyesi’nin kırsal alanlarda tarım vasfını yitirmiş arazileri var. Bu arazilere otoparkıyla, geniş bahçeleriyle konutlar inşa edeceğiz. İhtiyaç sahibi, yeni evlenecek olan insanlarımıza yarı fiyatına ödeme koşullarını uygun bir şekilde dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız.

Sokak hayvanları, herkesin sorunu… İnsan olmanın yolu her canlıya saygı ve merhametten geçiyor. Biz barınak kuracağız ve o barınağı hayvan severlere emanet edeceğiz. Park ve bahçelerimizde kedi barınak evleri kuracağız.

Kent girişinin düzenlenmesi… Kurtuluş mücadelesinin başladığı bir kente böyle bir kent girişi yakışmıyor. Biz Ödemişin girişini ortak akılla yeni baştan yaratacağız.

Akıllı çocuk projesi… Ödemiş’te özel çocuklarımız var. Bu özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımıza ayrı eğitim kursları açacağız.

Ödemiş Hall… bizim uzun vadeli projemiz. Tarımsal üretimimiz var. Ödemiş Fuar alanını kapatarak, Ödemiş’in ürünlerini burada sergileyeceğiz ve ürünlerimizi markalaştıracağız.

Tramvay projesi ile Ödemiş’te toplu ulaşımı kolaylaştıracak, trafiği rahatlatacağız. Engelli, gazi ve şehit ailelerine de ulaşım ücretsiz olacak.

Trafik probleminin çözülmesi için ilk olarak sensörlü ışık sistemine geçeceğiz. Böylece yüzde 25 oranında trafik rahatlayacak. Otopark sayısı artacak.

Tarım kadar turizm de önemli. Turizm konusunda Birgi’miz var. Birgi neden bir Şirince kadar olmasın. Gölcük Gölümüz var. Bölgemizin turizm zenginliklerini etkin şekilde tanıtımını yapacağız. Ödemişi tanıtarak bir turizm şehri yaratacağız. Çünkü Ödemişli en iyisine layık.

Spor faaliyetleri. Saraçoğlu, biri yakarım diyor biri yıkarım diyor. Bu bizim işimiz değil. Biz yarım kalan tüm projeleri tamamlayacağız. Yarıda kalan projeleri bırakmak vatan hainliği olur. Saraçoğlu stadını yeniden düzenleyerek yapacağız.

Gençlik Kampüsü kuracağız. İçerisinde bilimden spora her şey olacak. Bunları gençler için yapacağız. Gençler kahve köşelerinde orada burada olmayacak.

Mavi Gökcük… Yeşille mavinin buluştuğu yer. Halkı Gölcük konusunda daha bilinçlendireceğiz.

Yeraltı Otoparkı… Herkes yapacağım diyor. 20 yıldan beri yapılacak. Aynı şeyi deneyip farklı sonuç alamazsınız. Teyyare Parkının bir kısmını da kapsayan projemiz hazır. Göreve gelince yapacağız. Söz veriyorum.

Kreşler kuracağız. Çocuklarımızı güvenli ortamlarda eğitim almasını sağlayacağız. Çocuklarımızı bilinçli bir birey olarak yetiştirirken kadınlarımızın çalışırken gözünün arkada kalmamasını sağlayacağız.

Belediye Sarayı yapacağız. Belediye kurumları parça parça dağılmış. Bölgemizin projesi hazır. Ödemiş Belediyesinin hizmet binasını yeni baştan yapacağız. Bu orta vade projesi.

Kaymakçı Otel… Eski belediyenin bulunduğu yeri otele çevirerek halkın hizmetine sunacağız. Şehri geliştireceğiz arkadaşlar şehri dağıtmayacağız.

Yaşlı Bakım Evi… Ben yılbaşında eşimle beraber huzurevine gittik. Odalarda ikişerli üçerli büyüklerimizi koymuşlar. Ufacık bir odada 8 kişi oturamadık. Zeytinlik mahallesinde bir belediye binası vardı. Onun yerine yaşlı bakım evi kuracağız.

Yıldız Otoparkı Yurt… Yıldız Otoparkının olduğu yere öğrenci yurdu yapacağız, altı yine otopark olacak.

Hoşgeldin Bebek projesi ile yeni doğan Ödemişli bebeklerin ilk ihtiyaçlarını belediye karşılayacak. Onlara yeni doğan paketi vereceğiz.

Çadırkent Projesi. Öncelikle AFAD Müdürlüğü kuracağız. Bin kişinin barınabileceği çadır barınakları kuracağız. İçerisinde sahra hastanesi olacak. Allah kullandırmayı nasip etmesin ama ihtiyaç olduğunda arıyoruz. Mutfağıyla, lavabosuyla kuracağız. Bunu da orta vadeli projelerimden.

Hayvan pazarı… Küçükbaş ve büyükbaş hayvan pazarını ayıracağız.

Engesiz Ödemiş, engelleri aşan bir Ödemiş olacağız. Taypark’ın normal dokusunu bozmadan bir engelli köyü yapacağız. Burada engelli çocuklarımızın kullanımına vereceğiz. Çocuklarımız bu köyde Ödemiş Belediyesi bünyesinde rahatlıkla orada vakit geçirebilecekler.

Biz projelerimizle geliyoruz. Bu projeler sivil toplum kuruluşları ve odalarımızla yaptığımız projeler. Biz ranta karşı geliyoruz. Milletimizin her kuruşunu milletimiz için harcayacağız. Burada bunun sözünü veriyoruz.”