İzmir HaberleriPolitika

İYİ Partili Özlale: Kararlıyım! Kesin adayım

ÖZEL/ Didar DEMİRCİ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin İzmir’deki Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale’yi işaret etmesi İzmir’de yerel seçim hareketliliğine ivme kazandırdı. Öte yandan Akşener’in “Ümit Özlale şu an itibariyle çalışıyor ve ‘Ben adayım’ dedi. Bize dedi. Dışarıya diyemedi daha” sözleri ise Özlale’nin adaylığının kesin olup olmadığına ilişkin soru işaretlerine sebep oldu.

Konuya ilişkin Özlale, Ege Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Akşener’in açıklamalarının ardından İzmir’e gelen İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Parti Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür ile birlikte İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu olan Şanlıurfa standında sorularımızı yanıtlayan Özlale, “Soru işaretine gerek yok, adayım. İnşallah da İzmir’i yöneteceğiz” dedi.

FAKIBABA: DEMEK Kİ İZMİR’İN MENFAATİ ÜMİT HOCA’DA

Akşener’in Özlale ile ilgili sözlerini değerlendiren İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, “Partinin yetkili olarak bir konuşmacısı sözcüsü değilim ama dün Sayın Ümit Hocamızı büyükşehir belediye başkan adayı olarak Sayın Genel Başkanımız açıkladığına göre artık bu bir talimattır ve olacaktır diye düşünüyorum. Ama diğer şehirler nasıldır, nasıl değildir GİK toplantısında karar verilecek. Bu konuda bir şey söylemem de doğru olmaz. Ama biz İYİ Parti olarak Türkiye’nin menfaatlerine bakarız. Bunu Genel Başkanımız düşünür ve kararlarını ona göre verir. Demek ki İzmir’in çıkarlarının, menfaatlerinin Ümit Hoca’da olduğunu gördüğü için bu kararı vermiştir. Sayın Genel Başkanımızın bir özelliği var, herkesi dinler ve ona göre karar verir” sözlerini kaydetti. Öte yandan Fakıbaba, yerel seçimlerde halkın gönlünden geçene oy vereceğini belirterek, “Ben Tunç Başkana da başarılar diliyorum. Halkın verdiği kararı saygıyla karşılayacağız” dedi.

ÖZLALE: İNŞALLAH İZMİR’İ YÖNETECEĞİZ

Akşener’in açıklamalarının kesinlik belirtmediğini ve kesin aday olup olmadığına ilişkin sorumuza Özlale, “Soru işaretine gerek yok, adayım. İnşallah da İzmir’i yöneteceğiz” diyerek yanıt verdi. Adaylık çalışmalarında kullandığı sloganı da hatırlatarak sözlerine devam eden Özlale, “İzmir varsa Ümit var. Burası benim büyüdüğüm memleketim. Allah bana Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında gazi meclisimizde İzmir’i temsil etme görevi verdi. Bu o kadar onurlu bir şey ki. Şimdi de insanlar burada beni belediye başkanı olarak görmek istediklerini söylediler. Bu daha da büyük bir onur. Ben de ilk önce bir milletvekili sorumluluğuyla şimdi de belediye başkan adayı sorumluluğuyla çalışıyorum, çalışacağım. O bakımdan siyasete girdiğim ilk günden daha heyecanlıyım. İzmir için bir şeyler yapabilme hayali müthiş bir şey” açıklamalarını kaydetti.

İZMİR ÇOK DAHA GÜZEL YÖNETİLEBİLİR

İzmir’de bir değişim olması gerektiğine inandığı için aday olduğunu belirten Özlale, “İzmir’de de bir değişim olması gerektiğini düşündüğüm için ben adaylığımı koyuyorum. Bu değişim sadece parti bazında da bence görülmemeli. İzmir’in çok daha güzel yönetilebileceğini düşünüyoruz. Bu şu anlama gelmiyor, ben beraber ittifak yaptığımız CHP’yi her fırsatta eleştiririm anlamına gelmiyor. Bizler kendi projelerimizi ortaya koyarız. Nasıl bir İzmir hayal ettiğimizi ortaya koyarız. Diğer partiler de nasıl bir İzmir vizyonu ortaya koymak istediklerini söylerler, İzmir de kendisine yakışanı seçecektir. Bu bir yarış ve bu yarıştan ben İzmir’in galip çıkmasını istiyorum” dedi.