Genel

İYİ Parti’ye geçen Nezir’den gövde gösterisi

CHP’den İYİ Parti’ye Buca Belediye Başkan Adayı olarak transfer olan Suat Nezir, İYİ Parti’deki 3. Gününde büyük bir mitinge imza attı. Nezir’e, CHP’li bazı isimlerin de destek vermesi dikkat çekti.

2019 yerel seçimlerinde CHP Parti Meclisi’nden Buca Adayı olarak ismi oybirliği ile geçmesine karşın, adaylığı son dakikada geri çekilen Suat Nezir, 2024 yerel seçimleri öncesinde de benzer bir haksızlığa uğradığını savunmuştu. Nezir, egehaber.com’a yaptığı açıklamada, son dakikaya kadar CHP’nin en yetkili isimleri tarafından kendisine ‘Buca adayımız sensin’ denildiğini aktararak, ancak son dakikada kendi isminin değil, Görkem Duman isminin CHP MYK’sı tarafından Parti Meclisine sunulduğunu iddia etmişti.

İşte bu gelişmelerin hemen ardından İYİ Parti tarafından yapılan İYİ Parti Buca Belediye Başkan Adaylığı teklifini kabul eden Suat Nezir, transferinin 3. Gününde Buca Kasaplar Meydanı’nda büyük bir mitinge imza attı.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özlale, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Avukat Ülkü Doğan ve Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun’un yanı sıra CHP Buca’da önemli görevlerde bulunmuş Hasan Sağlan ve Levent Köstem gibi isimler de Nezir’e destek verdi.

Buca Kasaplar Meydanını büyük bir kalabalık doldururken İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun’un hiçbir tehditten korkmadıklarını ve Buca’yı iyi insanlarla yönetmeye talip olduklarını söyledi.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özlale ise Buca’da çok sevilen Suat Nezir ismi ile birlikte yol yürümeyi çok istediğini ifade ederek, Buca Adayı olarak bugün Suat Nezir’in kendileri ile birlikte olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Coşkulu kalabalığı uzun süre selamlayan ve tokalaşan Suat Nezir ise CHP’deki aday adaylıkları süreçlerinde yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Ancak kimseye kin gütmediğini söyledi. Nezir, “Ben Bucalıyım, Bucalı pes etmez, Bucalı inatçıdır. Ama biz siyaset yapıyoruz. Amacımız sadece hizmet etmek, kimseye kinim ve düşmanlığım yok. Kin ve düşmanlık üzerine politika üretilmez. Onları yüce Rabbime havale ediyorum. En güzel adalet Onun adaletidir. Siyaset yolunun çok kolay bir yol olmadığını hep biliyorduk. Ama bu kadar çetrefilli olduğunu açıkçası düşünemedim. Ama bu bizi yıldırdı mı, hayır yıldırmadı. Her darbe yediğimizde bu bizi daha da güçlendirdi. Sizlerle her buluştuğumuzda Buca için her güzel şeyler düşündüğümüzde her adım attığımızda engel oldular. Önümüze geçtiler, onurumla oynadılar, gururumla oynadılar. Buca sevgimle oynadılar ama ayılmadım, pes etmedim” diye konuştu.

Sahnede ceketini çıkarıp kollarını sıvayan Suat Nezir, “Hadi başlıyoruz” mesajı verdi. 

HİÇ BİR ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILMAYACAK

Algı operasyonlarına dikkat çeken Nezir, geçmişte Buca Belediyesinde yönetici olarak ve meclis üyesi olarak çalıştığını hatırlattı ve Buca Belediye çalışanlarına seslendi. Nezir, “Her birinizle en açından bir çay içmişliğim var. Kimsenin ekmeği ile oynamam. Hiç kimseyi ekmeği ile terbiye etmem. Başkan olduğumda hiçbir çalışan kardeşimi işinden çıkarmayacağım” dedi.

 

BUCA İÇİN YETKİ İSTEDİ, SÖZ VERDİ

“Buca sevdam için yola çıktım, sizlere hizmet için yola çıktım” diyen Suat Nezir, Bucalılar’dan yetki istedi. Nezir, “Eğer bana güveniyorsanız, 31 Mart’a kadar beni destekleyin. Ondan sonra belediye başkanlığı nasıl yapılıyormuş hep birlikte gösterelim” dedi.