Ege Haberleriİzmir HaberleriYerel Haberler

İZBAN duyurusu yapıldı: İzmir’de yaşayanlara haber verildi!

İzmir’de yaşayan vatandaşlar için belediye bilgilendirme duyuruları yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kez de İZBAN duyurusunda bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, Konak ilçesine Lale, Çiğli ilçesine ise Katip Çelebi istasyonları ekleneceğini bildirdi.

İzmir’de belediyenin şehiriçi ulaşım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda belediye duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, İZBAN’a iki istasyon daha ekleneceği bildirildi. Şirinyer ve Kemer istasyonları arasında hizmet verecek Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu Lale ve Küçükada mahallelerinde yaşayanların raylı sistem ağına kolay ve doğrudan ulaşımını sağlayacak. Egekent ile Ulukent istasyonları arasında yer alacak Katip Çelebi Üniversitesi İZBAN istasyonu ise Ahmet Efendi ve Balatçık mahallelerinin sakinleri ve üniversite öğrencilerinin ulaşımını kolaylaştıracak.


12 Eylül’de ihaleye çıkacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi istasyon için 12 Eylül’de ihaleye çıkılacağını açıkladı. İhale sürecinin ardından başlayacak imalat çalışmaları 18 ayda bitirilecek. İmalat çalışmaları kapsamında İZBAN’a entegre olacak 2 adet yer üstü İZBAN tren istasyonunun kaba inşaatı, ince işleri, mekanik, elektrik imalatları, kataner deplasmanı ve çevre düzenlemesi yapılacak.