İzban’a binecekler dikkat: Duyuru yapıldı!

İZBAN seferleri ile ilgili açıklama yapıldı. İzban seferleri ile ilgili vatandaşlar hafta içi ve hafta sonunda seferlerin kaçta başlayıp kaçta bittiğini merakla araştırırken konu ile ilgili açıklamada bulundu. Peki İZBAN seferleri haftaiçi saat kaçta başlayıp kaçta bitiyor? İşte detaylar

İZBAN SEFER SAATLERİ

İzban seferlerinin saatleri hafta sonu, hafta içi, resmi ve dini bayram tatilleri olmak üzere farklılık gösteriyor. Ancak seferler genel olarak sabahları 05:20’de başlıyor. Aynı şekilde geceleri de 01:23’de son buluyor. Kişiler İzban duraklarını bu saatler arasında kullanabilirler. Hafta içi ve hafta sonu dahil olmak üzere 7 gün boyunca hizmet veriyor.

İZBAN KAÇ DAKİKADA BİR KALKIYOR?

İzban şehir içi ulaşım sisteminden yararlanmak isteyen kişiler bu sistemden yaklaşık olarak 20 dakikada bir yararlanma imkanı bulunuyor. Ancak kalkış saatleri duraktan durağa farklılık gösterebiliyor. Her durakta aynı anda hizmete başlansa da duraklar arası mesafe bu süreyi etkileyebilmektedir.

İZBAN DURAKLARI VE İSİMLERİ

– Aliağa,
– Biçerova,
– Hatundere,
– Menemen,
– Egekent 2,
– Ulukent,
– Egekent,
– Ata Sanayi,
– Çiğli,
– Mavişehir,
– Şemikler,
– Demirköprü,
– Nergiz,
– Karşıyaka,
– Alaybey,
– Naldöken,
– Turan,
– Bayraklı,
– Salhane,
– Halkapınar,
– Alsancak,
– Hilal,
– Kemer,
– Şirinyer,
– Koşu,
– İnkılap,
– Semt Garajı,
– Esbaş,
– Gaziemir,
– Sarnıç,
– Adnan Menderes Havalimanı,
– Cumaovası,
– Develi,
– Tekeli,
– Pancar,
– Kuşçuburun,
– Torbalı,
– Tepeköy,
– Sağlık,
– Belevi
– Selçuk istasyonları hizmet vermektedir. Alaybey, Karşıyaka, Nergis ve Şirinyer istasyonları yer altında, diğer istasyonlar yer üstündedir.

İZBAN AKTARMA KAÇ DAKİKA?

İZBAN, İzmir genelinde en çok kullanılan ulaşım araçlarından biridir. Toplamda 41 tane durağı vardır ve gündelik yaşamda ulaşımı oldukça kolay bir hale getiriyor. Bu ulaşım sisteminde sefer saatleri de hafta içi ve hafta sonlarına göre farklılık gösterir. Her gün binlerce kişi bu ulaşım sisteminden oldukça fayda sağlar. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile geliştirilen bir sistemdir. İlk olarak 2010 senesinde kullanılmaya başlanmıştır. Toplamdaki uzunluk ise 136 km’dir.

İzban aktarma süreleri duraklar arasındaki mesafeye göre değişiyor. Ancak biniş hakları bakımından 120 dakikada ikinci binişler fiyat bakımından farklılık gösteriyor. Eskiden 90 dakika olan bu süre artık 120 dakikada gerçekleşiyor.

Exit mobile version