Ege Haberleriİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir 20-21 Ocak hava durumu! Meteoroloji’den Ege bölgesi için don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 ile 21 Ocak 2021 tarihlerinde başta İzmir olmak üzere Ege bölgesinde bulunan tüm illeri uyardı. İşte, İzmir, Manisa, Balıkesir, Aydın, Çanakkale il ve ilçelerinde bugün ve yarın için hava durumu…

İzmir, Manisa, Aydın ve çevre illerine Cuma (22 Ocak 2021) gününden başlamak üzere 27 Ocak 2021 Çarşamba gününe kadar yağışlı hava etkin olacak. Hava sıcaklığında gündüzleri 3 derece artış olacak.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinin az bulutlu, sabah saatlerinde iç ve kuzey kesimlerin pus, yer yer sisli geçmesi tahmin ediliyor. Kıyı ve güney kesimlerde hafif, kuzey ve iç kesimlerde orta kuvvette, yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma ve zirai don olayı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Gündüz beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması ve mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmeye devam etmesi beklenmektedir.

RÜZGAR

Güney yönlerden, Güney Ege kıyılarında kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde güney yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

EGE BÖLGESİ İÇİN UYARI

Bölgemizin kıyı ve güney kesimlerinde hafif, iç ve kuzey kesimlerinde orta, yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma ve zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

İZMİR HAVA DURUMU

AYDIN

BALIKESİR

ÇANAKKALE

MANİSA

DENİZLERDE HAVA

Genel Durum Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Çanakkale – Çeşme Rüzgar: Güney-Güneybatıdan 3 ila 5 bofor kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği: 1.0 ila 2.0 metre dolayında olacak. Görüş mesafesi: İyi.

Çeşme – Bodrum Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinden sonra güney-güneybatıdan 3 ila 5 bofor kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği: 1.0 ila 2.0 metre dolayında olacak. Görüş mesafesi: İyi.