İzmir 65 yaş üzeri vatandaşlar dikkat: 4 Ay boyunca uygulanacak!

İzmir’de yaşayan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. 65 Yaş üzeri vatandaşlar için duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, vatandaşların 4 ayı kaldı. Şubat ayına kadar vatandaşlar ücretsiz grip aşı uygulamasından faydalanabilecekler.

Ekim ayı ile beraber grip aşısı olmak isteyen birçok vatandaş internet sayfalarından ücret araştırması yapıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan duyuruya göre, belli gruptaki vatandaşlar için aşı ücretsiz olarak uygulanabilecek. Söz konusu uygulamada ise son 4 aylık döneme girildi. Yapılan açıklamaya göre, uygulama Eylül–Şubat dönemleri için geçerli olacak.

SGK açıklamasında şu bilgileri verdi:

Eylül–Şubat dönemleri içinde yılda bir defaya mahsus 65 yaş üzeri kişilerin Yaşlı bakımevi ve huzurevinde kalanların Gebeliğin 13. haftasından doğuma kadar geçen sürede anne adaylarının Belirli kronik hastalığı olan erişkin ve çocukların grip aşısı bedelini karşılıyoruz.

Grip belirtileri

İnfluenza virüsünün neden olduğu hastalık genellikle kış aylarında daha fazla görülüyor.

Grip olan vatandaşlar şu belirtileri yaşayabilirler:

Ateşi halsizlik, kas ve eklem ağrıları, boğaz ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve tıkanması, baş ağrısı. Gripten korunmak isteyenlerin el yıkama ve kişisel hijyenlerine dikkat etmeleri gerekir. Ayrıca kalabalık ortamlarda da kişinin kendisini maske gibi yöntemler ile koruması öneriliyor.

Exit mobile version