İzmir Adliyesi önünde İsrail karşıtı eylem

HABER/ Didar DEMİRCİ- İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında El-Ehli Baptist Hastanesini de bombalaması Türkiye’deki tepkilerin artmasına neden oldu. İnsanlığın gözü önünde savaş suçu işleyen İsrail’e karşı tepki göstermek ve suç duyurusunda bulunmak için Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi (HUDER), İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) ve Memur Sen İzmir Şube, “Gazze’de soykırıma sessiz kalma” diyerek İzmir Adliyesi önünde ortak basın açıklaması yaptı. Yapılan ortak açıklamada, “İsrail’in Gazze’de El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısı apaçık bir savaş suçudur. Bir devletin kural tanımazlığının verdiği vahşet içeren neticeyi insanlık adına kaygı ile görmekteyiz. İsrail devleti er geç uluslararası yargı önünde yargılanacak, Nazi hükümetinin kaderine mahkum olacaktır. Bilinmelidir ki biz vahşetin, hukuk kurallarına riayetsizliğin her koşulda karşısındayız. İsrail’in sözde meşru müdafaa adı altında gerçekleştirdiği insanlık ve hukuk dışı saldırılarını lanetliyoruz. İnsanlığa karşı işlenen bu akıl almaz vahşet hakkında suç duyurusunda bulunacağız” denildi.

SİSTEMATİK SOYKIRIM UYGULANIYOR

Basın açıklamasını HUDER İzmir Şube Başkanı Halit Aydın Kayacan okudu. Kayacan, “İsrail devleti tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki Filistin halkına tüm dünyanın gözü önünde sistematik olarak bir soykırım uygulanmaktadır. Hava saldırıları ile yüzlerce sivil kadın, çocuk demeden vurulmakta, üstüne üstlük tüm insani yardımların ulaşması da engellenmektedir. Filistin halkı bombalanın altında bir de açlık, susuzluk, tibbi malzeme yokluğu içinde inim inim inlemektedir. Hastaneleri bombalayacak kadar korkak, çocukları öldürecek kadar vahşi İsrail, günlerdir hastane, ambulans dahi ayırt etmeksizin şimdiye kadar hiç kimsenin yapmadığı ölçüde canice davranmaktadır”sözlerini kaydetti.

UYGAR TOPLUMLARIN SESSİZLİĞİ CANIMIZI YAKIYOR

İsrail’in yaptığı saldırıları “Yapmadım” diyerek yalan söylediğini vurgulayan Kayacan, “Bu gün geldiğimiz noktada Hava saldınlarında yıllar önce yasaklanan, insanların yanarak ölmesine neden olan beyaz fosfor bombası kullanacak kadar vahşi kural tanımaz bir toplulukla insanlık karşı karşıya kalmıştır. Filistin’deki mazlumların yaşadığı can pazarını ibretle takip etmekteyiz. Evladinin parçalanmış cesedini torbaya koyup getiren babaların, olen bebeği ile keşke seni yine emzirsem diye vedalaşan annelerin ahının yeryüzünü çinlattığı günleri yaşarken, tüm dünyanın, Birleşmiş Milletler gibi uluslarası mecraların, uygar olduğunu iddia eden devletlerin suskunluğu acımızı daha da büyütmektedir” diye konuştu.

“FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ”

Kayacan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Huder İzmir Şubesi olarak İsrail’in savaş suçu işlediğini, İsrail devlet başkanı ve ordusu dahil, bu soykırıma ortak olan herkesi lanetlediğimizi, tüm milletimizi ve dünyayı, İsrail tarafından dünyanın gözü önünde yapılan terörist eylemleri ve soykırımı lanetlemek için tek yürek olmaya davet ettiğimizi bildiring. Bir hukuk derneği olarak yeryüzündeki her insanın, hele ki yıllardır yerleşimci adı altındaki kişilerce kadim topraklarından tahliye edilmeye çalışılan, soykırıma uğrayan, yıllardır dünyanın sağır dilsiz kaldığı Filistin halkının yanındayız. İsrail’in işlediği savaş suçlarına dair, gerek yerel gerekse uluslararası ceza mahkemesine suç duyurusu dahil olmak üzere tüm başvurularımızı da ileriki günlerde yaparak yargı organlarını harekete geçirmek için taşın altına elimizi koyacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz.”

Exit mobile version