Eğitim

İzmir, Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerde YDS’ye katılacak olanlar: ÖSYM duyuruda bulundu!

İzmir, Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerde YDS’ye katılacak olanları ilgilendiriyor. ÖSYM internet sitesi üzerinden 23 Ekim 2022 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na (2022-YDS/2) katılacak olanlar için duyuruda bulundu.

ÖSYM YDS giriş belgeleri için duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada adayların belgelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alabileceği bildirildi.

Söz konusu duyuruda şöyle denildi:

23 Ekim 2022 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na (2022-YDS/2) katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 13 Ekim 2022 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecektir.

DİKKAT!

23 Ekim 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YDS/2 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Öte yandan temel kurallar kılavuzunda, “Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.” İfadeleri kullanıldı.