Gündemİzmir Haberleri

İzmir, Ankara, İstanbul’da yaşayanlar dikkat: Bugün tamamen ücretsiz olacak!

İzmir, Ankara ve İstanbul’da yaşayanlara duyuru yapıldı. Kentlerde bugün toplu ulaşım kullanacak vatandaşlar ücret ödemeyecek. Alınan karara göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

İZMİR’DE TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, metro, tramvay ve İZDENİZ, İZULAŞ ve İZTAŞIT araçları, 29 Ekim 2022 Cumartesi günü boyunca sembolik ücretle hizmet verecek. Uygulama, havalimanı, baykuş, bilet 35, kontörlü ulaşım kartları ile oto tahsis ve bağlı kalma tarifesi dışında kalan tüm seferlerde geçerli olacak.

29 EKİM’DE TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu ulaşımın bedava olup olmayacağı araştırılıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi resmi tatillerde ve bayramlarda toplu taşıma ücretsiz olarak kullanılmaktadır.

İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (havalimanı otobüsleri hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında ücretsiz ulaşım imkanı sağlanıyor.