İzmir Ata’sını anmak için tek yürek oldu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’üncü yıl dönümünde İzmir Ata’sını anmak için tek yürek oldu. İlde sirenler ve kornalar eşliğinde İzmirliler iki dakika boyunca saygı duruşunda bulunuldu. Belediyenin açıklamasına göre, Atatürk’ü anma programı gün boyunca devam edecek.

Bugün tüm Türkiye için saat 9’u 5 geçe hayat durdu. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla vatandaşlar saygı duruşuna geçti. İzmir’de ilin her yerinden vatandaşlar iki dakika boyunca saygı duruşunda bulundular.


Saygı duruşunun ardından Cumhuriyet Meydanı’nda resmi anma programı yapıldı. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, siyasi partilerin temsilcileri, iş dünyası, resmi kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk

Resmi törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İzmir (CHP) İl Başkanlığı da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Törene Başkan Tunç Soyer’in yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve çok sayıda partili katıldı.

Exit mobile version