İzmir, Aydın, Fethiye, Bodrum… Ege yağmura teslim oldu

Sağanak yağmur tüm yurtta hayatı olumsuz etkiledi. Bodrum sellere teslim olurken, Fethiye’de şiddetli yağış toprak kaymasına neden oldu.

Yarın da sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, yarın ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya ile Çanakkale dışında kalan diğer bölgelerimizin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İzmir ve Aydın’da günlük yaşam olumsuz etkilendi

İzmir’de kent genelinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Altyapı çalışmalarının sürdüğü Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yağış nedeniyle su birikintileri oluştu.
Çarşıyı ziyaret edenler sokaklarda yürümekte zorluk çekti. Dükkanlarda çalışanlar su birikintilerini kendi imkanlarıyla tahliye etti. Bayraklı ilçesindeki Anadolu Caddesi’nde biriken sular nedeniyle, trafik akışı güçlükle sağlandı.

Aydın’ın Nazilli ve Germencik ilçelerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Söke’de öğle saatlerinde etkisini gösteren sağanak dolayısıyla Aydın Caddesi ve İstasyon Caddesi’nde yollarda su birikintisi oluştu. Rögarların taştığı caddelerde bazı araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bölgedeki bazı iş yerlerini de su bastı. Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesinde de Ortaklar Tren İstasyonu’nun yaya alt geçidi ani yağış sonrası doldu. Geçit, yaya geçişine kapatıldı.

Fethiye’de toprak kayması

Fethiye ilçesinde de etkili olan sağanak nedeniyle Karagözler Mahallesi Keçiler Sokak’ta toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması nedeniyle kapanan yol, iş makineleri yardımıyla ulaşıma açıldı.

Bodrum’da cadde ve sokaklar nehre döndü

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü, dün Muğla ve çevresi için sağanak yağmur uyarısı yaptı. Bu kapsamda beklenen sağanak yağmur sabah saatlerinden itibaren Bodrum’da aralıklarla etkili oldu. Turgutreis, Yalıkavak ve Gölköy mahalleri, sağanak yağmurdan en çok etkilenen yerler oldu.

Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda taşkınlar oluştu. Araç sürücüleri suyla dolan yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Derelerin debisi arttı. Yağmur suları derelerle denize taşındı.

14 Kasım hava durumu

Ege Bölgesi

Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge genelinin, gece saatlerinde Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Afyonkarahisar 8°C, 14°C
Parçalı, çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Denizli 12°C, 18°C
Parçalı, çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir 12°C, 21°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Muğla 9°C, 21°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

 

Exit mobile version