İzmir Bayraklı için flaş karar! Resmi Gazete’de yayımlandı

26 Kasım 2020 Perşembe tarihli Resmi Gazete’de İzmir Bayraklı’da yer alan bazı alanların, orman sınırları dışına çıkartıldığı açıklandı. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

26 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete’de ‘İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Bayraklı Mahallesinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkındaki Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar’ yayımlandı. Yayımlanan karar ile Gazete’de İzmir Bayraklı’da yer alan bazı alanların, orman sınırları dışına çıkartıldığı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı imzalı kararda, “İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Bayraklı Mahallesinde bulunan, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

Resmi Gazete’de karar şu ifadeler ile yer aldı:

25/11/2020 TARİHLİ VE 3226 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

Orman sınırı dışına çıkartılan alanlar

MADDE 1- (1) İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Bayraklı Mahallesinde bulunan, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verilmiştir.

(2) Birinci fıkra kapsamında orman sınırlan dışına çıkartılan alanın iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır.

Yürürlük

MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Exit mobile version