Ege Haberleriİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir Bornova’da ücretsiz başladı: Çiğli ve Buca’da da açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi verdikleri hizmetler hakkında duyurularda bulunmaya devam ediyor. Son olarak belediye Bornova’da ücretsiz bir hizmetin verilmeye başlandığını açıkladı. Buna göre, İzmir’de Bornova’daki öğrenciler ücretsiz çamaşırhane hizmetinden faydalanabilecekler. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, kısa süre sonra Çiğli ve Buca’da ücretsiz çamaşırhane hizmeti verileceği bildirildi.

İzmir Bornova’da Ege Üniversitesi kampüsünün karşısında öğrencilere ücretsiz hizmet veren çamaşırhane açıldı. Yoğun ilgi gören çamaşırhane ile ilgili olarak, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi Tuğba İnal “Şehir dışından geldiğimiz için beyaz eşya ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Böyle bir hizmetin sunulması çok iyi oldu. Öğrencileri düşünen ve bu yönde çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencisi Adem Yiğit ise “Ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz. Hele biz öğrenciler epey zorlanıyoruz. Başkanımızın gençler için yaptığı kampanyalar bu yüzden çok önemli. Çok mutluyuz. Umarım devamı gelir. Festivalde verilen biletler, metroda verilen yemekler, ücretsiz internet, ulaşımdaki öğrenci indirimleri bize fayda sağlıyor zaten. Arkadaşlarımız da bu etkinliklerden yararlansın. Başkanımızı da tebrik ediyoruz, bizim hep arkamızda, bizi hiç yalnız bırakmadı” dedi.

Nasıl randevu oluşturulur?

Öğrenciler Bizİzmir uygulaması üzerinden randevu oluşturabilecekler. Konu hakkında bilgilendirmede bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Volkan Sert, “Öğrenci belgelerini yüklemeleri ve kayıt olmaları yeterli olacak. Yurtlarda kalmayan, ailesi yanında ikamet etmeyen ve çamaşır yıkama hizmetinden faydalanamayan öğrencilerimize destek vereceğiz. Bornova’da açılan çamaşırhaneyle yılda 13 bin öğrencimize hizmet vermeyi planlıyoruz. Çiğli ve Buca’nın da açılmasıyla yıl içinde projeden 40 bin öğrencinin yararlanmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.