İzmir Büyükşehir Belediyesi Duyurdu! Bugün Resmen Başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Duyurdu. ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararda üniversitelerin de açılmasıyla birlikte üniversite hatlarındaki seferler ve araç sayıları arttı. Ayrıca yine alınan karara göre kullar Bölgesi” olarak anılan Mevlana Mahallesi’ne ise yeni bir hat açtı. 266 hat numaralı Bornova Metro – Okullar Bölgesi otobüsü, bugünden itibaren hizmet vermeye başladı.

Bugün başlayan 266 numaralı hat, Bornova Metro Aktarma Merkezi’nden kalkacak araç; Ord. Prof. Dr. Muhiddin Erel Caddesi, 1776 Sokak, 1760 Sokak ve Bornova Caddesi güzergâhında ring seferleri yapacak. Otobüs, Bornova Anadolu Lisesi, Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu, Şehir Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Görme Engelliler Okulu ile bölgedeki diğer eğitim kurumlarına ve yurtlara toplu ulaşımı sağlayacak.

Öğrencilerin Ulaşımda Kolaylık Yaşaması İçin İlave Sefer ve Araçlar Temin Edildi

Okulların yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte yoğunlaşan hatlarda ek seferler ve otobüs hatlarında düzenlemeler yapıldı. ESHOT Genel Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bağlantılı Tınaztepe – Bostanlı İskele (290), Tınaztepe – Bornova Metro (390), Üçyol Metro – Tınaztepe (490), Tınaztepe – F.Altay (690) ve Tınaztepe – Şirinyer Aktarma (878)  hatlarındaki araç ve seferleri arttırıldı. Buca Tınaztepe Kampusü içine giren Tınaztepe – Yerleşke (412) hatlarına da ek seferler, ilave edildi.

Egekent Aktarma – Katip Çelebi Üniversitesi (596) ile Bakırçay Üniversitesi’ne hizmet sunan Seyrek – Ulukent Aktarma (850) hatlarında da düzenlemeye gidilerek araç ve sefer sayıları arttırıldı. 982 hat numaralı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) – F.Altay otobüsleri, gün boyu hizmet vermeye başladı. İYTE – F.Altay (883) ekspres hattı yeniden hizmete açılırken; İYTE – Urla (882) hattına ek sefer ilave edildi.

Exit mobile version