İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çok önemli uyarı: 11 Ocak’tan itibaren kapatılıyor!

İzmir’de corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında toplu taşımalarda HES kodu zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda yapılan duyuruda, vatandaşların İzmirim Kartlarını, HES kodları ile eşleştirmeleri gerektiği bildirildi. Henüz eşleme yapmayan vatandaşlar için ise belediye yeni bir uyarı açıklaması yayınladı.

İzmir’de toplu taşıma kullanmaya devam etmek isteyen vatandaşların, İzmirim kartlarını HES kodları ile eşleştirmeleri gerekiyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, HES kodu tanımlanmayan İzmirim Kartların 11 Ocak’tan itibaren ulaşıma kapatılacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Sevgili İzmirliler,

HES KODU TANIMLANMAYAN İZMİRİM KARTLAR 11 OCAK’TAN İTİBAREN ULAŞIMA KAPATILIYOR!
Pandemiyle mücadele kapsamında; İçişleri Bakanlığı Genelgesi uyarınca ve İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun buna ilişkin aldığı karar gereğince; 11 Ocak tarihine kadar HES kodunuz ile İzmirim Kartınızı eşleştirmeniz gerekmektedir.
Eşleştirme işlemini; hes.eshot.gov.tr internet adresinden, Metro, İZBAN istasyonlarında, vapur iskelelerinde ve aktarma merkezlerinde kurulan yardım masalarında ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dijital bilgilendirme kiosklarından yapabilirsiniz.
Mağduriyet yaşamamak için; kullandığınız İzmirim Kart’a en kısa sürede HES Kodunuzu tanımlayınız.

İZMİRİM KART-HES KODU EŞLEŞTİRME İÇİN TIKLAYINIZ 

 

Exit mobile version