İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ücretsiz mağaza! Evlere servis hizmeti yapılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden büyük yenilik. Artık hiç kimse kıyafetsiz kalmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere mağaza hizmeti veriyor. Mağazada A’dan Z’ye akla gelebilecek bütün ürünler mağaza da mevcut. Kıyafet, oyuncak, ayakkabı gibi bütün ürünler sağlanıyor. İhtiyaç sahipleri evlerinden alınıp alışverişten sonra tekrar evine geri bırakılıyor.

“Yüzlerinde o tebessümü görmek yani ‘Allah razı olsun’ bile demeleri inanın o kadar tarif edilmez bir duygu ki.”

Sosyal Yardımlar Şube Müdürülüğü’nün Nafız Gürman Dayanışma Noktası Sorumlusu Filiz Çevik, yapılan hizmet ile ilgili duygularını  şu sözlerle dile getirdi: “Yüzlerinde o tebessümü görmek yani ‘Allah razı olsun’ bile demeleri inanın o kadar tarif edilmez bir duygu ki. Eşya yardımı talebi için geliyorlar, gerekli incelemelerini yapıyoruz. Bu arada noktamızın önünde randevu vererek müdürlüğümüzün temin ettiği araçla vatandaşımızı götürüp getiriyoruz.”

“Tepeden tırnağa bir kişiyi giydirebilecek kadar ürünümüz var.”

Sosyal Yardımlar Şube Müdürülüğü’nün Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Meltem Akçay’da: “Ürünlerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına bu mağaza kuruluyor. Şuan giyim mağazamızda aklınıza gelebilecek tüm ürünler var aslında. Tepeden tırnağa bir kişiyi giydirebilecek kadar ürünümüz var. Gün içerisinde yaklaşık 20 aile ağırlıyoruz. Tek tek ilgileniyoruz. Tek tek giydirmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

“İnsanlar buradan çıkarken çocuğuna alamadığı bir oyuncağı çok rahat bir şekilde temin edebiliyorlar.”

“İnsanlar buradan çıkarken çocuğuna alamadığı bir oyuncağı çok rahat bir şekilde temin edebiliyorlar. Buna katkı sağlayabildiğim için, bunun bir parçası olabildiğim için kesinlikle çok mutluyum. Yani yorgun hissettiğimi hiç hatırlamıyorum. Buradan çıkarken enerjik, daha da ertesi gün gelecek insanların planlamasını yapıyorum.”

 

“İlk zamanlar günde 40 tespit yaparken belki bu sayılar 500’ü buluyor.”

Akçay Sözlerine devam etti: “Aslında sosyoekonomik düzenden ve değişimden kaynaklı vatandaşların ihtiyacı daha da arttı. Biz normalde ilk zamanlar günde 40 tespit yaparken belki bu sayılar 500’ü buluyor.” dedi.

 

Exit mobile version