İzmir Haberleri

İzmir Büyükşehir Meclisi’nde Aliağa’daki İmar Değişikliği Gündemde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu, Meclis Başkan Vekili Altan İnanç başkanlığında yapıldı.

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri Aliağa’daki imar planı değişikliği önerisi oldu. Bu öneri, Aliağa’da EGE Gaz A.Ş.’ye ait LNG terminali bölgesindeki arsaların değerini artıracak imar değişikliklerini içeriyor. Ancak bu öneri, Meclis’teki tartışmaların ardından tekrar İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na iade edildi.

Toplantıda, daha önce oybirliği ile reddedilen Aliağa imar planı değişikliği önergesi, komisyonlardan onay aldıktan sonra yeniden Meclis’e getirildi. Değişiklik önerisi, bölgedeki arsaların değerini artırarak Aliağa Belediyesi’ne kaynak yaratılmasını öngörüyor. Ancak, önerge oybirliği ile tekrar komisyona iade edildi. Komisyon, öneriyi yeniden değerlendirip Meclis’e tekrar sunacak.

Onat Tüneli Zararları Tazmin Edilecek

Mecliste ayrıca, Buca Onat Tüneli’nin inşaatı sırasında zarar gören konutların zararının tazmin edilmesi kararı da gündeme geldi. CHP Kemalpaşa Meclis Üyesi Ahmet Cemil Balyeli, belediyenin sadece binayı satın aldığını ve zararların hızla giderilmesi amacıyla bu işlemin yapıldığını belirtti. Tünelin çevresindeki tehlikeli yapılar için belediyenin uygun bedeller üzerinden satın alım yapması kararı, Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonları’ndan oyçokluğu ile geçti.

Alanyalı Konağı Konak Belediyesi’ne Geri Veriliyor

Toplantıda bir diğer önemli konu, Alanyalı Konağı’nın Konak Belediyesi’ne iadesiydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş dönemde devredilen tarihi konağın, Konak Belediyesi’ne 25 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesine karar verildi. Bu tahsis, konağın imar planındaki amacına uygun şekilde kullanılması için yapıldı.

İzmir’in iki Çin şehriyle “kardeş kent” olması önerisi de Meclis’te kabul edildi. Çin’in Nanjing ve Foshan şehirleri ile İzmir arasında kardeş kent protokolleri imzalanacak. Bu anlaşmaların, iş birliği ve ortak projelere ivme kazandırması bekleniyor.