İzmir Büyükşehir’de Harmandalı çöpü yeniden gündem

HABER/ Didar DEMİRİCİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan ikinci birleşiminin gündem dışı konuşmalarında AK Parti Çiğli Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Çiğli Harmandalı’daki çöp tesisini gündeme getirdi. Boztepe, Harmandalı’ndaki katı atık depolama ve bertaraf tesisinin bir an önce kapatılması ve oraya çöp dökülmemesi için çağrı yaptı. Boztepe’nin Harmandalı’daki çöple ilgili eleştiri ve çağrısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, bu konunun tüm paydaşlarla birlikte çözülmesi gerektiğini söyledi.

BOZTEPE KADAR SOYER DE BİLİYOR

İzmir’de Ödemiş ve Bergama’daki depolama tesislerinin çöp alma potansiyelinin düşük olduğuna dikkat çekerek, “Evet Harmandalı’na çöp depolanmaması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir iradesi var diyoruz. Şimdi bununla ilgili bir gün oturalım özel bir oturum yapalım. Alan açalım o alanla ilgili bürokrat arkadaşlar da bizi bilgilendirsin. İzmir’in önemli bir problemini hep birlikte çözelim. Çözmek zorundayız bunu kabul ediyorum. Yapamadığımız zaman da bizi eleştirmek gibi bir iradeleri var. Biz diyoruz ki İzmir’in katı atık meselesiyle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz, beraber çözelim diyoruz. Bu konuda valilik bakanlıkla görüşüyor. Belki yeni bilgiler imkanlar varsa onları da oturup burada İzmir halkına beyan etmeliyiz. Bunun önemli bir problem olduğunu en az Boztepe kadar Sayın Tunç Soyer de biliyor. Şimdi bu çöpün geri kalan müsebbibi tüm süreçsel gelişmedeki atılamayan adımlar. Sürece bakmak, onu eleştirmek zorundayız” sözlerini kaydetti.

BERGAMA’YA BİR TANE DAHA ÇÖP GELSİN İSTEMİYORUZ

MHP Grup BAşkanvekili Cüneyt Umutlu da, “Bergama’nın adı geçtiği için cevap vermek istiyorum. Eğer siz burada bahane gösterip soruna çözüm bulamadıysanız… Çünkü burayı 20 yıldır CHP yönetiyor mazeret olmamalı. O çöp tesisi Bergama’ya kurulurken başka yer mi yoktu tarihi mirası olan kentimize kuruldu? Biz artık UNESCO şehrimize bir kamyon değil bir kilo çöp bile istemiyoruz” ifadelerini kullandı” dedi.

Çöp tartışmalarına CHP Bayraklı Meclis Üyesi İrfan Önal, “çok önemsediğimiz bir konunun yine siyasete malzeme olduğu görüyoruz” diyerek, muhalefetin Büyükşehir’in çalışmalarını eleştirmek değil engellenmeye çalıştığını söyledi.

Exit mobile version