Gündemİzmir Haberleri

İzmir Büyükşehir’de karavanlar için ortak önerge

HABER/ Didar DEMİRCİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi aralık ayı olağan meclis birleşimi Kültürpark 4 No’lu holde Büyükşehir Başkanvekili Mustafa Özuslu iradesinde tamamlandı. Mecliste grubu olan dört partide karavanların park alanları ve oluşan mağduriyetle ilgili ortak önerge verdi. Önergede, şu ifadelere yer verildi:
“5393 sayılı Belediye Kanunu 15. Maddesine göre; Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhların belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek.” denilmektedir. İlgili madde ve diğer kanun ve yönetmelikler uyarınca planların yapılmasında ve kentleşmeye esas imar planlarının düzenlenmesinde esas olarak alınan bölge nüfusuna ve yapılaşmaya esas yeşil alan ve otopark alanlarının hesaplanması ve tasarlanması noktasında öngörülmeyen Karavan (çekme motokaravan) tynehosue ve konteyner gibi geçici konaklama amacıyla kullanımlar özellikle şehir içi kullanımları bölgede yerleşik düzende yasayan vatandaşlarımız açısından mağduriyet oluşturmaktadır. Bu nedenle konunun ilgili mevzuatlar çerçevesinde incelenerek meclisimizce gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda ilgili ihtisas komisyonlarınca görüşülmek üzere Meclis Heyeti’nin tensiplerine arz ederim”

“KARAVANLAR SAHİLİ İŞGAL ETMİŞ”

Karavanlar hakkındaki önergeye ilişkin söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Hepinizin malumu son yıllarda özellikle sahil kentlerde hepimiz orada araçları görüyoruz. Bugün oraya gittiğiniz zaman sadece konteyner dışında bir şey göremiyorsunuz. Oraya oturmaya gittiğiniz zaman aracınızı park edecek yer bulamıyorsunuz. Özellikle sahil yerlerindeki pazar yerlerinde de orada pazarcıların araçlarını park etmesi için ayrılan yerler, pazarcılar dahi kendi araçlarını park edemiyor. Sahil tamamen işgal altına alınmış. Bir de hemen hemen her yere bu araçlar park edilmiş. Geçenlerde bu konuyu da konuştuk. Bizim buradaki büyükşehir belediyesi olarak karar alma yetkimiz var. Bu önerge usulünde her türlü değişiklik yapılıp oylanabilir. Bu kent için bu konu artık çözüm bulmalı. Buna çözüm bulamazsak kentte araç park yeri bulamayacağız. 48 saat aynı araç park ediyorsa belediyenin çekme yetkisi var. Kentli olarak herkes sevinecektir” açıklamasını yaptı.