Gündem

İzmir dahil 14 ilde ‘çocuk istismarı’ soruşturmasında 19 tutuklama

Eskişehir merkezli 14 ilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 24 zanlıdan 19’u tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 6 aylık çalışma sonucunda, internet üzerinden çocukların istismar edildiği müstehcen görüntüleri para karşılığında satan K.B. isimli şüpheli yakalandı.

Polisin şüphelinin evinde gerçekleştirdiği aramada ele geçirilen dijital materyallerde, çocukların istismar edildiği çok sayıda müstehcen görüntü tespit edildi.

Eş zamanlı operasyonla 23 kişi gözaltına alındı

K.B.’nin banka hesaplarına para yatırarak söz konusu müstehcen görüntüleri satın alan diğer şüphelilerin yakalanması için Eskişehir başta olmak üzere Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Balıkesir, Bolu, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin ve Nevşehir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 23 kişi gözaltına alındı.

Çeşitli dijital materyallerin ele geçirildiği operasyonda, gözaltına alınan 23 zanlı ile daha önce gözaltına alınan K.B, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 4’ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, bir kişi çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla salıverildi. K.B. ve 19 şüpheli ise “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklandı.