İzmir dahil 3 ilde yapılan operasyonlarda 121 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yılbaşı gecesi Türkiye’nin büyük şehirlerinden İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen “Kalkan-6” operasyonunu duyurdu. Operasyonun amacı, insan kaçakçılığı yapan kişilere ve düzensiz göç olaylarına karşı etkili bir mücadele yürütmekti.

Yapılan operasyonda İstanbul, Ankara ve İzmir’de sahada görev yapan polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri tarafından toplamda 59 mobil göç noktasında denetimler gerçekleştirildi.

5 bin 179 kişinin kontrol edildi

İçişleri Bakanı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, gece boyunca yapılan denetimler sonucunda 5 bin 179 kişinin kontrol edildiğini ve bu kontroller sırasında 121 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İstanbul’da 20 sabit ve 32 gezici olmak üzere toplamda 52 mobil göç noktasında görev alan 156 uzman personel, operasyonun etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağladı. Denetimler, Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenyurt, Fatih, Kadıköy, Şişli ve Ümraniye gibi İstanbul’un farklı ilçelerinde toplumsal alanlarda, meydanlarda, parklarda, metrolarda ve metrobüs çıkışlarında titizlikle gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, paylaşımında ayrıca düzensiz göçle mücadele konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, operasyon ve denetimlere katılan valilere, jandarma ve polis ekiplerine, sahil güvenlik personeline ve Göç İdaresi Başkanlığı’ndaki personellere teşekkür etti. Mücadeledeki azimlerini öne çıkaran Bakan Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin” ifadeleriyle düzensiz göçle mücadelede gösterilen çabayı takdir etti.

 

Exit mobile version