İzmir depremini yorumlayan Ercan kokuttu: “Bunlar durmayacak şiddet daha da büyüyecek”

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün sabah meydana gelen ve Manisa, Aydın ve çevre illerde de hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan sarsıcı bir uyarı geldi. Ercan, Anadolu’nun “çok gergin” olduğunu ve buna bağlı olarak depremlerin boyutlarının artmaya devam edeceğini belirtti.

İzmir’de her deprem, 2020’deki yıkıcı 6.6 büyüklüğündeki depremin izleriyle büyük endişe yaratıyor. Ancak Prof. Dr. Ercan’ın açıklamalarına göre, Anadolu’da yakın zamanda büyük depremlerin yaşanması bekleniyor ve “2024 depremsiz geçmeyecek.”

Deprem Türkiye’den ayrılmayacak

Prof. Dr. Ercan, “Anadolu’nun çok gergin olduğunu” ifade ederek, son günlerde art arda meydana gelen depremlerin boyutlarının arttığını ve bu sürecin devam edeceğini belirtti. Malatya’da 5.1 büyüklüğünde bir depremin ardından İzmir’de benzer bir şiddette depremin yaşandığını vurguladı.

Ercan, “Anadolu hala gerilmeye devam ediyor ve bu süreç devam edecek. 15 milyon yıldır bu bölgede depremler yaşanıyor ve Türkiye depremlerden asla ayrılmayacak. Nasıl her gün güneş doğuyorsa, Türkiye’den depremler asla ayrılmayacak” dedi.

Depremlerin etkisini azaltmanın en önemli yolu, sağlam binaların inşa edilmesi ve güvenli bölgelerin belirlenmesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ercan, güçlü ekonomi ve eğitimin de bu süreçte büyük rol oynadığını belirtti. Ayrıca, deprem korkusunun anlamsız olduğunu ve doğru bilgiye dayanmayan söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini de ekledi.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ

 

Exit mobile version