İzmir depreminin mucize çocuğu Ayda annesinin adı verilen parkta

Rıza Bey Apartmanı’nın yıkılması sonucu 38 yaşındaki Fidan Keskin Gezgin depremde hayatını kaybetti. 3 yaşındaki kızı Ayda Gezgin ise 91 saat süren bir mücadele sonucu enkazdan sağ çıkarıldı. Ayda, depremin sembol ismi haline geldi ve felaketin 3. yıl dönümünde annesinin adının verildiği parka babası ve ağabeyiyle birlikte gitti.

Ayda, Bornova ilçesinde bulunan Atatürk Mahallesi’ndeki parkta zamanını babası ve ağabeyiyle birlikte geçiriyor. Salıncakta sallanıyor, oyunlar oynuyor.

Ayda depremden tam 91 saat sonra enkazdan çıkarıldı

“Çocuklarım için…”

Ayda’nın babası Uğur Gezgin (43), “Zamanla bazı acılar hafifliyor. Çocuklarımızın sağlığı ve eğitimine odaklanıyoruz. Eşimin adının verildiği parkta vakit geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ayda’nın sağlığı şu an iyi. Yeni arkadaşları ve öğretmenleri var. Okul dışında jimnastiğe katılıyor. Oğlum zaten uzun süredir basketbol oynuyor. Çocuklarımız hayata devam ediyorlar. Ayda bir doktoru televizyonda gördüğünde, doktor olacağını söylüyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız başka bir deprem acısı var. Elimizden geldiğince depremzede ailelere yardımcı olmaya çalıştık ve tecrübelerimizi paylaşmaya çalıştık” dedi.

“Betonları elle kazımak istiyorsunuz…”

30 Ekim’deki depreme ilişkin Gezgin, “Deprem olduğunda iş yerindeydim. Çalışıyordum. O zaman pandemi dönemiydi. Oğlum, o gün okuldaydı. Çok büyük bir deprem olduğu belliydi. Tek amacım; eve ulaşabilmekti. Kimse cevap vermedi. Bir şeyler yapmak istiyorsunuz, yapamıyorsunuz. Betonları el ile kazımak istiyorsunuz. Allah düşmanımın bile başına vermesin” diye konuştu.

 

Exit mobile version