İzmir dikkat: 11 Mart yarın için uyarı yapıldı! Şiddetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan verilere göre, 11 Mart yarın İzmir için hava durumu uyarısı yapıldı. Yayınlanan rapora göre, İzmir’de yarın sağanak yağış etkili olacak. Şiddetli yağışa karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi. İşte detaylar…

Meteoroloji’nin son yayınladığı son hava durumu tahminine göre, perşembe günü yurdun bir kesiminde kar yağışı bir kesiminde ise şiddetli yağışların etkili olması bekleniyor. İç kesimlerde sulu kar yağışı beklenirken, doğuda etkili bir kar yağışı görülecek. Akdeniz bölgesinde ise çok şiddetli yağmurla birlikte sel alarmı verildi.

TÜRKİYE YARIN YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİ ALTINA GİRECEK

Meteoroloji Profesörü Orhan Şen sosyal medya hesabından perşembe günü etkili olacak yağışlara dikkat çekti. Türkiye bu akşamdan itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. Prof. Şen’in açıklamasına göre Perşembe ve Cuma tüm ülkede yağış var. Yağışlar Cuma günü batıdan cumartesi günü doğudan ayrılacak. İç kesimler karla karışık yağmur, doğu anadoluda ise kar bekleniyor.

11 MART’TA İZMİR’E SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojinin sitesinde yayınlanan hava durumu haritasına göre perşembe günü Bolu ve Kastamonu ile Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışı görülecek. İç kesimdeki illerde ise sulu kar yağışı var. İzmir, Antalya, Adana ve Gaziantep dahil geniş bir kesimde ise çok şiddetli yağmur bekleniyor.

12 MART CUMA GÜNÜ HAVA DURUMU

Kar yağışı cuma günü batı ile iç bölgeleri terkedecek. Etkisini sadece doğudaki illerde gösterecek. Ege ve akdenizdeki yağmur ise güneydoğu anadolu bölgesine kayacak. Hafta sonunda ise yağışlar tamamen yurdu terketmiş olacak. Cumartesi günü her yanda güneş var. Pazar günü batı ege dışında güneş etkisini sürdürmeye devam edecek. Yeni haftada ise batıdan başlayarak tüm yurt yağmurun etkisine girecek.

Exit mobile version