İzmir dikkat: Kritik uyarı geldi! 2 gün boyunca sürecek

İzmir’e uyarı yapıldı. Meteoroloji’den İzmir’in birçok ilçesine kritik bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, ilçeler tek tek açıklanarak don uyarısında bulunuldu. Çiftçilerin don olayına karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, İzmir’in Beydağ, Ödemiş ve Kiraz ilçeleri için zirai don uyarısı yapıldı. Bu kapsamda, İzmir’in Beydağ, Ödemiş ve Kiraz ilçeleri ile Aydın’ın Bozdoğan, Karacasu, Kuyucak ve Buharkent ilçeleri için Manisa’nın Akhisar, Gördes, Köprübaşı, Demirci, Selendi, Kula, Alaşehir, Sarıgöl, Ahmetli, Turgutlu, Gölmarmara, Kırkağaç ve Saruhanlı ilçeleri için bugün ve yarın hava sıcaklıklarının sıfırın altına kadar ineceği belirtildi.  Uyarıda zirai don uyarısına karşı çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

Zirai Don Riskine Dikkat! Bölgemizde etkili olmaya devam eden soğuk hava nedeniyle; bu gece (20-21 Aralık) İzmir’in doğu (Beydağ. Ödemiş ve Kiraz), Aydın’ın doğu (Bozdoğan, Karacasu, Kuyucak ve Buharkent). Balıkesir’in güneydoğu (Bigadiç. Kepsut, Dursunbey ve Sındırgı) ve Manisa’nın doğu (Akhisar, Gördes, Köprübaşı, Demirci, Selendi, Kula, Alaşehir, Sarıgöl, Ahmetli, Turgutlu, Gölmarmara, Kırkağaç ve Saruhanlı) ilçelerinde; 21-22 Aralık gecesinde ise Çanakkale’nin doğu (Çan, Yenice, Biga ve Ezine), Balıkesir il merkezi ve doğu (Balya, İvrindi, Savaştepe, Kepsut, Susurluk, Dursun

Exit mobile version