İzmir Enternasyonal Fuarı İçin Heyecan Başladı! Hangi Etkinlikler Olacak?

İzmir Enternasyonal Fuarı için geri sayım başladı. Özellikle İzmirlilerin merakla takip ettiği ve her yıl severek ziyaret ettiği İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yıl 90.sı düzenlenecek. Türkiye ekonomisinin ve cumhuriyet tarihinin en temel yapı taşlarından biri olarak anılan İzmir Enternasyonal Fuarı hakkında detaylar gelmeye başladı. Uluslararası buluşmalarla beraber düzenlenecek etkinliklerle ziyaretçilerle dolacak. 90. İzmir Enternasyonal Fuarı teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencence dolu bir Eylül ayı yaşatacak.

Ne zaman açılıyor?

İzmir Enternasyonal Fuarı, “90 Yıldır Birlikte Kutluyoruz”, “Geleceği İzmir’de Birlikte Kuruyoruz” temasıyla 2021 yılında 3-21 Eylül tarihleri arasında halka açılacak. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Kültür Zirvesine ev sahipliği yapıyor. UCLG Kültür Zirvesi katılımcıları ile ortak kültürel politikaları teşvik etmek için deneyim ve fikirler paylaşılacak. İklim krizi, engeller ve eşitsizlikler, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda, kültürün çözümleri ve rolü ele alınacak. Kültür, kalkınmanın dördüncü ayağı ve küresel dayanışmanın temel bir bileşeni olarak desteklenecek.

Terra Madre’nin Akdeniz ve Anadolu ayağının tanıtımı ise yine fuarda yapılacak. “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu ile yerel ürün ve üreticiyi koruyabilmek adına verilen mücadele, Terra Madre Anadolu ile farklı bir boyuta taşınacak.

Girişleri maskeli, HES kodu alınarak ve alan yoğunluğuna göre kontrollü olarak sağlanacak.

Fuar’ın tüm kapılarından giriş ve çıkış yapılabileceği fuarın giriş ücretleri ise tam 5 TL, öğrenci 4,5 TL olarak belirlendi.

Bu yıl gerçekleşecek olan konser ve tiyatro etkinlikleri ise henüz belirlenmedi.

Exit mobile version