İzmir Enternasyonal Fuarı’na Yoğun İlgi: 756 Bin Ziyaretçi Ağırladı

İzmir’in 93 yıllık ticari ve kültürel hafızası olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl 30 Ağustos-9 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.

“Teknoloji” temasıyla düzenlenen fuar, hem ticaret hem de eğlence dolu etkinlikleriyle ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yılı kutlamaları ile sona eren fuar, 756 bin 635 ziyaretçiyi ağırladı.

Bu yıl “Zamanın Ötesine Geçiyoruz” sloganıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, ziyaretçilerine teknoloji odaklı deneyimler sundu. Dijital sergi alanları, VR deneyimleri ve teknoloji devlerinin katıldığı etkinlikler, fuara damgasını vurdu. Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), Teknopark İzmir ve diğer birçok kurum, inovatif çözümler ve ürünlerini sergiledi.

Dron Gösterileri ve Robot Sophia Büyüledi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirilen açılışta 500 dron ile yapılan gösteri, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Ayrıca, fuarın sürpriz konuğu dünyaca ünlü insansı robot Sophia oldu. Sophia, Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan ve sanatçı Okan Bayülgen ile birlikte “TechTalks” etkinliklerinde yer aldı. Sophia, fuarın teknolojiye olan vurgu yapmasının önemini dile getirirken, teknolojinin insan ruhunun sıcaklığıyla anlam bulacağını belirtti.

İEF’nin bu yılki onur konuğu kenti İstanbul’du. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kültürel mirasını fuar ziyaretçileriyle buluşturdu. İBB’nin katkılarıyla düzenlenen Nuri İyem sergisi, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca fuar boyunca birçok kültürel etkinlik, konser ve tiyatro gösterisi düzenlendi.

Fuar süresince 20 büyük konser düzenlendi. Mert Demir, Teoman, Volkan Konak, Hande Yener ve Haluk Levent gibi isimler, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Alternatif sahnede ise Pera, Anıl Piyancı ve Ceylan Ertem gibi sanatçılar sahne aldı.

 

Exit mobile version