İzmir esnafı isyan etti! Dükkanları su bastı

İzmir’de sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış sebebiyle Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın bazı sokak ve dükkanları yağmur sularıyla doldu. Kemeraltı esnafı, ellerine aldığı kova ve küreklerle yağmur sularını kendi imkanlarınca tahliye etmeye çalıştı.

 

İzmir'de esnafın yağmur suyu çilesi

 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, dün yapmış olduğu uyarıyla İzmir’e şiddetli sağanak yağış olacağını açıklamıştı. Beklenen yağış sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Zaman zaman gök gürültüsüyle birlikte şiddetlenen yağış özellikle kıyı kesimlerde günlük hayatı olumsuz etkiledi. Konak ilçesinde Kordonboyu’nda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar hareket etmekte zorluk yaşadı.

 

Esnaf dükkanlardan kova kova su attı

Kentin en bilindik önemli alışveriş noktalarından Tarihi Kemeraltı Çarşısı da şiddetli yağıştan fazlaca etkilendi. Manifaturacı esnafının yoğun olduğu sokak, sular altında kaldı. Tıkanan rögarlar nedeniyle sular dükkanların içine kadar girdi. Esnaf, ellerine kova, kürek ve fırçaları alarak suları dükkanlarından boşaltmaya çalıştı. Tıkanan rögarlar demir çubukla açılmaya çalışıldı. Her ne kadar açılmaya çalışılsa da dükkana su dolmasına mani olunamadı. Dükkanını su basan esnaflardan biri: “Her yağmurda burası aynı oluyor. Her yağmurda bunu çekiyoruz biz. 10 dakika yağmur yağınca burası suyla doluyor” diye yakındı.

 

Exit mobile version