İzmir Gözlerini Depremle Açtı! Vatandaş Yatağından Fırladı: Çok Büyük Sallandı! Birçok Yerde Hissedildi

İzmir’den sabah saatlerinde deprem haberi geldi. AFAD verilerine göre merkez üssü Menderes ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yatağından fırlayan vatandaş onlarca tweet attı.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Kuşadası Körfezi’nde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden 6 dakika önce 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Menderes’e 1.96 kilometre mesafede gerçekleşen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Kentte büyük ölçüde hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir hasarın meydana gelmediği öğrenildi.

Deprem Paniğe Neden Olurken AFAD’dan Açıklama Geldi

Korkutan deprem birçok şehirden hissedildi. Vatandaşları uykularından uyandıran deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Depremle ilgili AFAD’dan rahatlatan bir açıklama yapılan açıklamada “İzmir ili Menderes ilçesi açıklarında saat 06.24’te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.. Menderes ilçesi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” denildi.

Etkilerini Araştırıyoruz Dendi

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık “Etkilerini araştırıyoruz geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

Depremin Ardından Tweet Yağdı

Depremi hisseden bazı sosyal medya kullanıcıları şu mesajları paylaştı:

Exit mobile version