İzmir, İstanbul, Ankara’da sınavları yapılacak: Memur olmak isteyenler dikkat!

Adalet Bakanlığı personel alım duyurusunda bulundu. Söz konusu ilanda alımlar için sınavların İzmir, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirildiği bildirildi. İlanda belirtilen şartları sağlayanlar 2- 10 Kasım tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Adalet Bakanlığı, 2021 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre, yazılı yarışma sınavı ve mülâkat ile personel alımı yapacağını açıkladı. Alımlar, 800 adlî yargı hâkim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı, 100 idari yargı hâkim adayı kadrosunda yapılacağı bildirildi.

Sınavlara Başvurular Adaylar başvurularını, 2-10 Kasım 2021 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir Başvuru Merkezinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

1 SINAV ÜCRETİ 250 TL

Adaylar başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır. Sınav ücreti; 1 sınava katılan adaylar için 250,00 TL, 2 sınava katılan adaylar için 375,00 TL, 3 sınava katılan adaylar için 500,00 TL’dir. Sınav ücreti, 2-11 Kasım 2021 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına yatırılacak.

Exit mobile version