Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir, İstanbul ve Ankara’da toplu taşıma 7’den 70’e ÜCRETSİZ oluyor

Toplu taşıma kullanan milyonlara büyük müjde. İzmir, İstanbul ve Ankara’da bu tarihte herkes için ücretsiz oluyor.

İzmir, İstanbul ve Ankara’da toplu taşıma 7’den 70’e ÜCRETSİZ oluyor- Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kapsamında Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile 29 Ekim 2023’te İzmir, İstanbul ve Ankara’da Başkentray, Marmaray ve İZBAN kullanacaklar ücretsiz seyahat edecekler.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Bugün Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 29 Ekim’de toplu taşımanın 3 büyükşehir nezdinde ücretsiz olacağına karar verildi.

Yayımlanan kararda yer alan ifadeye göre, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, 29 Ekim Pazar günü saat 00.00’dan 24.00’e kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri ücretsiz hizmet verecek” denildi.

İzmir, İstanbul ve Ankara dahil toplam 20 milyondan fazla vatandaşın bulunduğu bu iller için alınan karar milyonları sevindirirken yaşanacak olası bir yoğunluğa karşı da dikkat edilmesi konusunda uyarı yapıldı. Ücretsiz toplu ulaşım seferleri için bugün itibari ile 12 gün kaldığı biliniyor. Pazar gününe denk gelecek Cumhuriyet Bayramı kapsamında yaşanacak olası yoğun kalabalığa karşın dikkat edilmesi şart.