Gündem

İzmir Kuyumcular Odası rakamları az önce güncelledi, gram altının fiyatı herkesi şaşırttı: “Gram altına ne olmuş öyle?”

Özellikle Amerikan Merkez Bankası FED’in aldığı şahin tutumunun piyasaları baskılıyor olması, altın fiyatlarında da kendisini gösterir hale geldi. Bahar aylarından itibaren pik yapması beklenen gram altın fiyatlarında başlayan ani düşüş, geçtiğimiz haftalarda yerini toparlamaya bırakmıştı. Toparlanma hareketi altında yaşanan anlık düşüşler ile sekteye uğrasa da bir süredir gram altın fiyatları eski seviyesine yeniden yaklaşmaya başladı. Öte yandan İzmir Kuyumcular Odası, altın fiyatlarını anlık olarak vatandaşlar online bir şekilde sunmaya başladı.

GRAM ALTINDA BUGÜN DE DÜŞÜŞ

İzmir Kuyumcular Odası’nın sağladığı rakamlara göre; çok değer kaybetmese de gram altın bugün de düşüş trendini sürdürüyor. Saat 11.20 itibariyle 943 TL’den işlem görmeye başlamış olan gram altın, düne göre kaybettiği 1 TL’lik değer ile bugün piyasalarda yerini alıyor. Gram altında yaşanan ani dalgalanmalar; cumhuriyet (ata), çeyrek ve yarım altın fiyatlarını anlık olarak vurmuyor.

CUMHURİYET, ÇEYREK VE YARIM ALTINDA BELLİ BİR DEĞER KAYBI YOK

Gram altının aksine gramları daha yüksek olduğu için altındaki anlık değişimden daha uzun vadede etkilenen cumhuriyet ya da ata altın ile çeyrek ve yarım altın bir süredir toparlanma hareketiyle dikkat çekiyor. Yeniden bu seneki pik noktalarına yaklaşmaya başlamış olan cumhuriyet altın, bugün 6 bin 800 TL’den işlem görürken, çeyrek altın bin 675 TL’den, yarım altın ise 3 bin 350 TL’den işlem görmeye başlamış bulunuyor.

FED KARARI ÖNEMLİ

Geçtiğimiz aylarda şahin tutumu takınmaya başlamış olan Amerikan Merkez Bankası FED, en son 75 baz puan artışa gitmişti. Bu ay da 75 baz puanlık bir artış gerçekleştirmesi beklenen FED’in vereceği kararın altın piyasalarına baskılama hareketi olarak yansıması bekleniyor.