Gündem

İzmir, Manisa, Aydın dahil 7 ile turuncu kodlu uyarı: Şiddetli olacak!

Ege Bölgesi’nde bu akşam ve yarın için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, İzmir ve Manisa için kuvvetli sağanak beklendiği belirtilirken, Ege Denizi’nde ise fırtına etkili olacağı kaydedildi. Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi. İzmir, Manisa, Aydın dahil 7 il için turuncu koldu uyarı geldi.

BU AKŞAMDAN İTİBAREN ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden Ege Denizi’nde fırtına beklendiği açıklandı. Bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak olan fırtınanın yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği aktarıldı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, “Orta ve Güney Ege’de rüzgârın bugün akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir” denildi. Fırtınanın yarın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.

BAKAN YERLİKAYA’DAN KRİTİK UYARI

Bakan Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.”

MANİSA’YA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Manisa’ya kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. ”Meteorolojiye göre bu akşam ve yarın Manisa’da çok kuvvetli sağanak yagış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olun.” denildi.