GündemHava Durumu

İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Kütahya hava durumu: Sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Kütahya illeri dahil hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji’nin değerlendirmelerinde göre, Ege Bölgesi’nde hava öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçecek. Sağanak yağışa karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirilirken, bölge genelinde toz taşınımı da etkili olacak.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege’nin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu

İL İL SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri, Ankara’nın güney kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.