Ege dikkat İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon ve diğer illere açıklama!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Hafta sonu için plan yapacak vatandaşlar tarafından hava durumu raporu merak ediliyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava parçalı bulutlu geçecek. Öte yandan yurdun birçok kesiminde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların etkili olacağı illerdeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 10°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 14°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 16°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 13°C
Parçalı bulutlu

İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu kuzey ve doğu kesimlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Exit mobile version