Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli dikkat: Kuvvetli olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 2 Nisan hava durumu raporu yayınlandı. Hafta sonu için plan yapacak vatandaşlar ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabını merak ediyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava çok bulutlu geçecek. Ancak bölgesin iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan bölgede kuvvetli rüzgar etkili olacak.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Ege, Göller Yöresi ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey ve İç Ege’nin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 23°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MANİSA °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kısa süreli sağanak yağışlı

İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz ile Tekirdağ, Samsun, Çorum, Eskişehir, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve batı ilçeleri, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.