İzmir, Manisa, Muğla’da mutfak tüpü kullanan vatandaşlar dikkat: Bu ödemeyi yapmayan alamayacak!

İzmir, Manisa, Muğla ve diğer illerde bir çok vatandaş mutfak tüpü kullanıyor. Yemek yaparken mutfak tüpü kullanan vatandaşlara ise üzücü haber geldi. Son gelen bilgilere göre, geçen sene 120 TL’ye alınabilen mutfak tüpü için bu sene 315 TL ödeme yapmak gerekecek.

Birçok vatandaş evinde mutfak tüpü kullanıyor. Ancak vatandaşları üzecek bir gelişme yaşandı. LPG otogaz zammı sonrası mutfak tüplerine de zam geldi. Daha önce 12 kilogramlık 309 liraya satılan mutfak tüpleri için artık 315 TL ödeme yapmak gerekecek.

12 KG’lık mutfak tüpleri

Mutfak tüplerini vatandaşlar daha çok pişirme ihtiyaçları için kullanıyorlar. Özellikle doğal gaz bulunmayan evlerde yemek yapanlar, mutfak tüpleri kullanıyorlar. Ocakları çalıştırmak için mutfak tüpü kullanan vatandaşlar son fiyatlar hakkında da bilgi sahibi olmak istiyorlar.

Tüp nasıl saklanır?

Tüp sarın alan vatandaşların, tüpleri kuru ve iyi havalandıran bir alanda saklaması gerekiyor. Tüplerin her zaman dik olarak saklanması gerekiyor. Ayrıca tüpün gaz sızdırıp sızdırmadığından da emin olmak gerekiyor.

Exit mobile version