Genel

İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Kütahya dikkat! Turuncu kodlu uyarı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 60 il için uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden 5 bölgemizi uyararak 60 ile turuncu kodlu uyarıda bulundu.

2 İLE 4 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

FIRTINAYA DİKKAT

Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Marmara’nın güneyi, Ege ve Göller yöresinde, bugün (Salı) Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz’in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Ege ve Batı Akdeniz’in batısında zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 80 zaman zaman 90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ani sel, yerel su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

60 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 il için turuncu, 44 il için ise sarı kodlu uyarı yaptı.

Sarı kodlu uyarı yayınlanan 44 il şu şekilde: Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Bursa, Bilecik, Kütahya, Manisa, Uşak, Denizli, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Ankara, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya, Kırıkkale, Çorum, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Sivas, Bayburt, Gümüşhane, Tokat, Yozgat.

Turuncu kodlu uyarı yapılan 16 il ise şöyle : Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize.

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor! Meteoroloji’den 60 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı