İzmir Haberleri

İzmir Menemen’de kimlik değiştirerek SRC sınavına giren 6 joker yakalandı

İzmir Menemen’de gerçekleşen ve kara yollarında yük ve yolcu taşıyan araç sahipleri için zorunlu olan SRC belgesi sınavında, başkalarının yerine sınava girmeye çalışan 6 kişi tespit edildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün düzenlenen SRC sınavında bazı adayların kimlik değiştirerek yerine başkalarının gireceği bilgisine ulaştı. Durum, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirildi ve yapılan kontrolde 6 kişinin jokerlik yaptığı belirlendi.

İhbar edildiler

İhbar sonrasında polis, suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen ve para karşılığı sınava giren 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘başkasına ait kimlik bilgilerinin kullanılması’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “M.A.’nın yerine A.A., A.A.’nın yerine M.Ş., M.E.A.’nın yerine N.D., A.Ü.’nün yerine H.Ç., M.B.’nin yerine M.K, N.Ş.’nin yerine ise V.A. sınav salonlarında tespit edilerek emniyet yetkilileri ile iletişime geçilmiş ve haklarında gerekli işlemler başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.