İzmir merkezli ‘Kafes 18’ operasyonu: Suç örgütü lideri dahil 6 tutuklama

İzmir merkezli düzenlenen ‘Kafes 18’ operasyonunda, 28 şüpheli arasından işlemleri tamamlanan 7 kişiden, suç örgütü lideri olduğu belirtilen İnanç Meçul’ün de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Operasyonda ayrıca 1 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Kafes 18’ operasyonu, Torbalı, Ödemiş, Çeşme, Bergama, Kınık ve Dikili ilçeleri ile Aydın’ın Germencik ilçesinde düzenlendi. Operasyon, iki ayrı suç örgütünün çökertilmesine yönelik bir işbirliği sonucu gerçekleştirildi.

Suç örgütlerine silah temini

İlk örgütün ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak’ ve ‘nitelikli yağma’ suçlarını işlediği belirlenirken, ikinci örgütün ise ‘kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtmak’, ‘tehdit ve cebir ile dernek adı altında yardım toplayarak haksız kazanç elde etmek’, ‘telsiz ve araçlarında çakar kullanarak kendilerine kolluk görevlisi süsü vererek vatandaşları baskı altına almak’, ‘sahte kurum plakaları, kimlikleri kullanmak suretiyle kendilerine imtiyaz sağlama’ gibi suçlar işlediği ortaya çıktı. Ayrıca, suç örgütlerine silah temin edildiği de belirtildi.

21 gözaltı 6 tutuklama

Operasyon kapsamında 21 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan ev ve iş yeri aramalarında; 14 tabanca, 6 ruhsatsız tüfek, 2 kurusıkı tabanca, 1 gaz tabancası, 13 şarjör, 121 fişek, 178 kartuş, 4 el telsizi, 15 gram esrar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

İnanç Meçul

Gözaltına alınan 28 şüpheliden 7’si adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden örgüt lideri olduğu belirtilen İnanç Meçul’ün de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor.

 

Exit mobile version