İzmir Haberleri

İzmir merkezli naylon fatura operasyonunda 100 şirket inceleniyor

Naylon fatura kesildiği iddia edilen 100 kadar şirket incelemeye alındı. İncelemeler sonucunda, zanlıların 100’e yakın firma için e-fatura düzenlediği tespit edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturma, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ve Vergi Dairesi Başkanlığı yetkililerince sürdürülüyor. Şüphelilerin, İzmir’de kurdukları 5 şirket adına vergiden veya vergi denetiminden kaçmak isteyen firmalara mal ve hizmet karşılığı olmaksızın fatura düzenledikleri ve bu karşılığında komisyon aldıkları belirlendi.

İncelemelerde, zanlıların 100’e yakın firma için e-fatura düzenlediği ortaya çıktı ve bu şirketlerin hesapları incelenmeye alındı. Operasyonda gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Ayrıca, firari olan iki zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Ne olmuştu?

18 Ocak’ta gözaltı kararı verilen 19 şüpheli hakkındaki soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Vergi Dairesi Başkanlığı görevlilerinin de katılımıyla İzmir, Afyonkarahisar ve Manisa’da belirlenen ev ve iş yerlerine baskın düzenlemişti.

Bu operasyonda çeşitli firmalar adına kesilmiş naylon faturaların yanı sıra birçok belge ve kıymetli evraka el konulmuştu. Ayrıca, aramalarda kaşeler, POS cihazları, ruhsatsız tabanca, av tüfeği ile silahlara ait fişekler de bulunmuştu.