İzmir merkezli ‘naylon fatura’ ve ‘dolandırıcılık’ operasyonu: 21 gözaltı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda, İzmir Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ suçlarından şüphelenilen 21 kişi gözaltına alındı.

İki ayrı soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda, kaza sigorta tazminatını hileli yollarla elde ettikleri ve paravan şirketler aracılığıyla naylon fatura düzenleyerek bu faturaları piyasaya sürdükleri belirlenen 24 şüpheli tespit edildi. İzmir merkezli operasyonlar, Aydın ve Manisa’da yapılan eş zamanlı baskınlarla gerçekleştirildi.

3 firari aranıyor

Operasyonlarda toplam 19 ev ve 10 iş yerinde aramalar gerçekleştirilirken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde 2 tüfek, 7 fişek, 2 senet, 2 milyon lira değerinde fatura, 6 fiş koçanı (300 yaprak) ve 2 farklı firmanın pos cihazları ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 

Exit mobile version