İzmir Haberleri

İzmir merkezli ‘vurgun’ operasyonu: 5 milyon liralık dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi

İzmir merkezli olarak düzenlenen operasyonda, 3 ilde vatandaşları taşınmazlarını değerinin üstünde satma vaadiyle 5 milyon liralık dolandırıcılık yapan 8 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonda, taşınmaz satış ilanlarını paylaşan vatandaşları hedef alan şüpheliler tespit edildi.

İstanbul ve Denizli’de eş zamanlı operasyon

Gerçekleştirilen teknik ve fiziki takipler sonucunda 25 ayrı dolandırıcılık eyleminin gerçekleştiği belirlendi. Bu eylemlerde toplam 27 kişinin mağdur olduğu ve yaklaşık 5 milyon lira değerinde maddi zararın oluştuğu ortaya çıktı. Suç örgütünün liderliğini M.A.’nın yaptığı belirlendi ve bu örgüte üye 11 şüpheliyi yakalamak için İstanbul ve Denizli’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda, 589 reklam ve danışmanlık sözleşmesi adı altında düzenlenen evrak, 46,5 gram esrar, 1 hassas terazi, 2 gram metamfetamin, 2 bong düzeneği, 19 farklı bankaya ait kart ve kredi kartı ile alacak konularına ait notların olduğu bir ajanda ele geçirildi. Ayrıca, 3 şüpheliyi yakalamak için çalışmaların devam ettiği bildirildi.