Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak HaberleriYerel Haberler

İzmir, Muğla, Aydın, Manisa dikkat: Sarı kodlu uyarı yayınlandı!

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulansa da vatandaşlar günlük hava durumunu merak ediyorlar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bugün için Ege Bölgesi’ne önemli bilgilendirmelerde bulundu. Kurum tarafından İzmir, Muğla, Aydın, Manisa’ya sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte 21 Şubat hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Şubat hava durumu verilerini resmi internet sayfası üzerinden açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamada, Parçalı ve az bulutlu, kıyı kesimleri yer yer çok bulutlu, Muğla çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiği duyuruldu.

Ayrıca MGM tarafından bugün için İzmir, Muğla, Aydın, Manisa’ya sarı kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kodlu uyarı nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Ege Bölgesi hava durumu

A.KARAHİSAR °C, 2°C
Parçalı ve az bulutlu
DENİZLİ °C, 13°C
Parçalı bulutlu
İZMİR °C, 15°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu
MANİSA °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu
AYDIN °C, 17°C
Çok bulutlu
MUĞLA°C, 12°C
Çok bulutlu
MUĞLA°C, 4°C
Güneşli

Türkiye hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun doğu ve güneybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun kar yağışlı, Muğla çevreleri ile Antalya’nın batı kıyı kesimlerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve batı bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Doğu Karadeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı kesimlerde (Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz) hafif, Karadeniz kıyı kesiminde hafif yer yer orta, iç kesimlerde orta yer yer kuvvetli zirai don riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.