Gündemİzmir Haberleri

İzmir Narlıdere’deki Folkart küle döndü: Yangının büyüklüğü ortaya çıktı!

İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Sitesi’nde büyük bir yangın meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine ekipler akın etti. Saat 22.00 sıralarında çıkan yangın aniden alevlenip büyüyünce kontrol altına almak saatler sürdü. Ekipler, Folkart’ta meydana gelen yangını 8 saat mücadele sonucunda kontrol altına aldı.

Yangın, dün saat 22.00 sıralarında Narlıdere ilçesinde 4 blok ve 168 daireden oluşan lüks bir sitenin 3’üncü bloğunda meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sitede oturanlar kendi imkanlarıyla dışarı çıktı. Kısa sürede tüm bloğu saran alevlere, itfaiye ekipleri müdahale etti.

Ekiplere, toplumsal müdahale araçları ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Gece saatlerinde söndürme helikopterleri de yangına havadan müdahale etti. Bölgede 70 sağlık görevlisi, 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE timi de hazır bekletildi.

6 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangında 6 kişi dumandan etkilenirken, 1 kişi ise ayağından yaralandı. Bu kişiler, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, dumandan etkilenen ve yaralanan 7 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.