İzmir rekorlar kitabına giren 14 yaşındaki Pelin’i konuşuyor

İzmir’de yaşamını sürdüren 14 yaşındaki Pelin Özdemir, doğduğundan bu zamana dek saçlarını hiç kestirmedi ve 1,52 metre saçlarıyla 2019 senesinde Dünya Çocuk Rekorları Kitabı’na girdi.

Saçlarını uzatmayı sürdüren Pelin’in saç uzunluğu 1 metre 65 santime, ağırlığıysa 800 grama çıktı.

İzmir Karabağlar’da 8. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Pelin Rapunzele benzeyen saçlarıyla dikkat çekiyor.

2019 senesinde 1 metre 52 santimetrelik saçı Dünya Çocuk Rekorları Kitabı’na giren Rapunzel Pelin, geçtiğimiz 2 senelik zamanda saçlarını uzatmayı sürdürdü. Saç uzunluğunun 1 metre 65 santim, ağırlığıysa 800 grama ulaştığını söyleyen Pelin Özdemir, 1.62 olan boyundan uzun saçlarını çok sevdiğini ve bir zaman daha kestirmeyi düşünmediğini söyledi.

“Saçlarımı kestirdiğimde postiş olarak kullanmak amacıyla saklayacağım”

Dışarıda insanların kendisini görünce saçlarına ilgi gösterdiğini söyleyen Özdemir, “Beni Rapunzel Pelin diye çağırıyorlar. Saçlarımı uzatma yöntemimi soruyorlar. Doğduğumdan beri ben saçlarımı kestirmiyorum. Saçlarımın uçlarına bazen bakım yağı yapıyorum. Katkı maddesi az olan şampuanları kullanmaya özen gösteriyorum. Şimdilik saçlarımı kestirmeyi düşünmüyorum. İleride kestirirsem de şayet saçımı küt modelinde kestirip kesilen saçlarımı da ileride kullanabilmek amacıyla postiş olarak saklamayı düşünüyorum” dedi.

Exit mobile version